Record de job-uri la Bursa locurilor de muncă

De Dan Birta
7Comentarii
Record de job-uri la Bursa locurilor de muncă
Orădenii sunt invitaţi să-şi caute un loc de muncă la „Bursa generală a locurilor de muncă” de la Trade Center.

Peste 2.000 de locuri de muncă sunt anunţate, până în prezent, la „Bursa generală a locurilor de muncă”, organizată joi, 14 aprilie 2016, de AJOFM Bihor. Evenimentul va avea loc la Centrul de Afaceri, Trade Center, din Oradea, începând cu ora 9:00. „Vor participa peste 90 de angajatori care vor oferi circa 2.300 de locuri de muncă. Peste 300 de oferte sunt destinate persoanelor care au terminat o facultate. În fiecare zi primim solicitări din partea firmelor, dar fizic nu mai avem loc pentru standuri”, ne-a informat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Este cel mai mare eveniment de acest gen organizat în Bihor după 1989. „Asta înseamnă că este o lipsă acută de forţă de muncă în judeţul Bihor. Normal ar fi ca şi oferta salarială să crească, dar asta se întîmplă mai greu. Angajatorii spun că nivelul de salarizare nu este corelat cu productivitatea muncii. Mi-e greu să cred că în Vaslui productivitatea munci este mai mare”, a specificat şeful AJOFM Bihor.

Angajatorii ce vor fi prezenţi la „Bursă” provin din domenii variate, practic, fiind acoperit un palier foarte larg de meserii.

Nu vor lipsi companiile din Parcul industrial, dar nici marii retaileri prezenţi pe piaţa locală. De asemenea, vor fi prezente şi firme de intermediere a locurilor de muncă, inclusiv locuri de muncă în străinătate. La „Bursă, pe lângă angajatorii consacraţi, vor fi prezenţi şi parteneri instituţionali din ţară şi nu numai: Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi EURES Ungaria.

Evenimentul va fi deschis de către Iulia Cîrcei, secretar general al ANOFM şi de prefectul judeţului, Claudiu Pop.

Şomajul în Bihor

Potrivit datelor primite de la AJOFM Bihor, la data de 31.03.2016 în baza de date a agenţiei erau înregistraţi 9.223 şomeri din care 3.904 femei. Dintre aceştia, 2.167 erau şomeri indemnizaţi (1.219 femei).

Someri neindemnizaţi erau în număr de 7.056 din care 2.685 femei. Rata şomajului la 31.03.2016 în judeţul Bihor a fost de 3,36%.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor