Recordurile lui Alexandrescu

De Teodor Biriş
Adrian Alexandrescu a afișat un nou look la ultimele meciuri.
Adrian Alexandrescu a afișat un nou look la ultimele meciuri.
Orădeanul Adrian Alexandrescu este cotat la ora actuală drept cel mai bun arbitru de polo din lume.

Europa, Asia, Australia, America de Nord şi America de Sud sunt continentele pe care Adrian Alexandrescu a reprezentat Oradea, Bihorul şi România. Este cotat la oră actuală drept cel mai bun arbitru de polo din lume.

Dovadă sunt finalele care i-au fost încredinţate în ultimii ani de Liga Europeană de Nataţie (LEN) şi Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA). În 2017 şi 2018 a arbitrat toate finalele la competiţiile majore, fie că a fost vorba de Champions League, World League, Campionatul European, Campionatul Mondial sau Jocurile Asiatice. O premieră în poloul mondial! Este catalogat „arbitrul finalelor”, din 2015 până acum având în CV 16 finale mari la competiţiile importante la care a luat parte. Extrem de apreciat în lume, este permanent invitat să ţină cursuri de arbitraj în ţări care doresc să evolueze în polo şi să înveţe de la cei mai buni. A fost în China, Japonia, Brazilia sau Georgia, iar invitațiile sosesc în continuare.

Prestaţiile bune l-au făcut să stabilească veritabile recorduri. Astfel, este singurul arbitru din lume delegat la ultimele opt ediţii ale turneului final Champions League, fie că s-a numit „final four”, „final six” sau „final eight”. De asemenea, în ultimii şase ani are cinci finale de World League arbitrate.

„Mă simt împlinit şi apreciat peste tot în lume, am o carieră frumoasă. Ce aș putea să îmi doresc mai mult? Este o mândrie pentru mine să arbitrez atâtea meciuri importante și pe cei mai buni jucători din lume. Stilul meu impune respect, și simt asta din partea jucătorilor şi antrenorilor”, spune reputatul arbitru.

În ultimele săptămâni a oficiat la meciuri de Champions League sau Europa Cup World League, călătorind de la Zagreb, Patras, Pireu sau Moscova, anul 2018 fiind un an extrem de solicitant.

Mai are o bornă de atins

Adrian Alexandrescu a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice. În 2012, la Londra a arbitrat finala mică la feminin şi o semifinală la masculin, iar la Rio de Janeiro în 2016 a oficiat la finala mare în competiţia feminină. „Singura competiţie importantă pe care o mai am de arbitrat este finala masculină la Jocurile Olimpice. Următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice va fi la Tokio în 2020, sper să fiu sănătos şi să ajung acolo, ca să-mi îndeplinesc şi acest deziderat”, a conchis Alexandrescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !