Rectificările, mărul discordiilor

Reşiţa – Dincolo de aprecierea faptului că anul acesta în Caraş-Severin au venit sume mari de bani de la guvern, nu există rectificări necontestate de o parte dintre consilieri.

În ultima şedinţă a CJ, consilierul Nicolae Ştefănescu a precizat că nu înţelege care sunt criteriile pentru care se alocă bani primăriilor: „Eu vreau să se ştie adevărul şi să mi se spună, de exemplu, cât personal are primăria Bozovici ca să aibă nevoie de 400 de milioane pentru achitarea salariilor?“. Dl Dorin Buda, directorul economic al CJ, a precizat: „Angajaţii administraţiei din Bozovici nu şi-au primit salariile de trei luni, fiind necesară această sumă“.

O altă intervenţie a d-lui Ştefănescu a fost legată de faptul că rectificările de buget nu au avizul „Finanţelor Publice“ şi nici al „Asociaţiei Primăriilor“: „Gândiţi-vă că orice primar poate ataca această hotărâre de rectificare şi o va câştiga în contencios“. Sarcina de a explica absenţa celor două avize i-a revenit tot d-lui Buda: „Nu sunt necesare la fiecare rectificare, ci doar când se aprobă bugetul pentru întreg anul“.

Nina Curiţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase