Rectorul Bungău, Floare Chipea și soții Dindelegan, în arest la domiciliu

Reactualizat la:
15Comentarii
Rectorul Bungău, Floare Chipea și soții Dindelegan, în arest la domiciliu
Tribunalul Bihor a respins cererea DNA de arestare preventivă, dar i-a plasat în arest la domiciliu pe cei patru suspecți.

La aproximativ 48 de ore de la începerea procesului, Tribunalul Bihor a decis să nu ii aresteze preventiv pe rectorul Bungău, soții Dindelegan și Floare Chipea. Decizia de plasare în arest la domiciliu nu este definitivă, ea putând fi contestată prin apel. De altfel, avocații acuzaților e pare că vor și contesta decizia Tribunalului.

Tribunalul Bihor „respinge excepţia tardivităţii formulării propunerii de arestare preventivă. Respinge excepţia privind nulitatea propunerii de arestare preventivă. II. Respinge propunerea Parchetului de pe lângă ICCJ – DNA – Serviciul Teritorial Oradea. În baza art. 227 alin. (2) C.proc.pen. raportat la art. 218 C. proc. pen. şi art. 223 alin. (2) C. proc. pen. dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii: – DINDELEGAN CAMELIA MARIA, – DINDELEGAN VASILE-MARIN, – CHIPEA FLOARE, – BUNGĂU CONSTANTIN, pe o durată de 30 de zile, de la data de 24.06.2016 până la data de 23.07.2016.”

Tot în decizia Tribunalului se mai menționează că inculpații nu au voie să comunice între ei, dar nici cu alte cadre didactice din Universitatea Oradea.

,,Au fost audieri atât la DNA, cât şi la Tribunalul Bihor întinse pe o durată de 55 de ore, cu o pauză de 8 ore. Doamna Chipea a dat declaraţii ample, atât în faţa procurorului, cât şi a judecătorului. Din declaraţiile date, dar şi din documentele depuse, rezultă că acest concurs s-a desfăşurat cu respectarea legii, nefiind formulată nici o acuzaţie de abuz în serviciu. Am dovedit, de exemplu, împrejurarea că bijuteriile care se consideră a reprezenta mită au fost primite cu ocazia zilei de naştere a doamnei Chipea, fără nicio legătură cu concursul organizat, omiţându-se de către acuzare precizarea împrejurării că şi aceasta a oferit după 3 săptămâni o bijuterie cu ocazia zilei de naştere a doamnei Camelia Dindelegan’’, a declarat avocatul Răzvan Doseanu, apărătorul decanului Floare Chipea.

La ieșirea din Tribunal, rectorul Constantin Bungău a declarat pentru reprezentanții presei că nu a primit mită și că va contesta decizia de arestare preventivă.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor