Recuperare după sărbători

1Comentariu
ORADEA – După mesele copioase din timpul sărbătorii de Paşte, organismul are nevoie obligatoriu de refacere. Astfel, medicii specialişti nutriţionişti ne recomandă ca în aceste zile să ne axăm cât mai mult pe consumul de sucuri naturale, supe uşoare dar şi multă mişcare.

Ficatul nostru a fost supus în această perioadă unor serii de excese alimentare, fiind organul care a avut cel mai mult de suferit. Tocmai de aceea consumul apei cu lămâie este foarte indicat şi este în acelaşi timp un antioxidant la îndemâna oricui”, susţine dr. Larisa Dumbravă, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice în cadrul Spitalului Clinic de Copii „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, care ne recomandă şi reţeta corectă: la 500 de ml de apă, stoarcem zeama unei lămâi de mărime medie.

„Supele cele mai indicate în această perioadă sunt cele alcaline, de zarzavaturi, legume sau fructe, însă fără carne. La felul doi, carnea trebuie prăjită fără grăsimi, pe grill şi consumată cu salate de legume proaspete”, adaugă dr. Dumbravă. „Un lucru deosebit de important e faptul să nu se asocieze dulciurile cu grăsimile la aceeaşi masă şi să se ţină cont de temporizarea între apă, alte lichide şi mese.

Apa cu lămâie trebuie consumată înainte cu o jumătate de oră de masă sau la o oră sau chiar două după ce am mâncat. Oricum lichide este bine să consumăm cât de multe şi frecvent”, încheie dr. Dumbravă, neuitând să precizeze că această dietă trebuie corelată şi cu multă mişcare în aer liber.

Viorica Borz



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor