Recuperatorul

5Comentarii
Recuperatorul
ORADEA – În ultima perioadă, zeci de bihoreni bat în fiecare zi la uşa conducerii Spitalului Clinic Judeţean Oradea cu înştiinţările de plată în mână, nemulţumiţi şi nedumeriţi că peste noapte s-au trezit cu o datorie mai mare sau mai mică la spital.

Majoritatea sunt victime ale accidentelor rutiere, care au beneficiat de zile de spitalizare, şi pe care deşi temporar le-a suportat Casa Judeţeană de Asigurări, acum ele figurează ca şi datorii către spital.

„Avem un jurist care se ocupă în fiecare zi numai cu aceste probleme, având în vedere că există peste 3.000 de dosare de recuperare, datând şi din 2003, cu sume cuprinse între 3 şi 200 milioane de lei vechi. Din aceaste sume, majoritatea se întorc la CAS, spitalului rămânându-i foarte puţin”, susţine ec. Emil Popovici Muţ, managerul spitalului. Şi acest lucru se întâmplă de anul trecut, de când a intrat în vigoare Ordinul ministrului Sănătăţii, potrivit căruia CAS-ul încetează să mai recupereze aceste datorii, sarcina căzând pe umerii furnizorului de servicii medicale.

Nedumerire
Majoritatea celor care sunt chemaţi să restituie sumele datorate sunt nedumeriţi, dar şi contrariaţi. „Am primit înştiinţarea de plată după doi ani de la accidentul rutier cu pricina. Cum e posibil să primeşti aşa de târziu înştiinţarea?

Ce-au făcut în aceşti doi ani?! În aceşti doi ani de zile s-au adăugat şi penalizările, astfel încât s-a ajuns la dublarea sumei iniţiale, ceea ce este mult prea mult, dacă ne gândim la serviciile medicale oferite atunci”, susţine unul dintre asiguraţii buni de plată, care consideră că spitalul şi CAS nu au procedat deloc european.

Borz Viorica5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor