Recursul la condamnarea lui Omar Hayssam

Reactualizat la:
Recursul la condamnarea lui Omar Hayssam
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, pentru 21 ianuarie, judecarea recursului lui Omar Hayssam la sentinţa de condamnare a sa pentru terorism.

Amânarea vine după ce avocaţii lui Omar Hayssam au depus mai multe declaraţii în limba arabă despre care spun că aparţin clientului lor şi lui Mohamad Munaf.

De asemenea, Omar Hayssam, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak, a cerut un termen pentru a-şi angaja un apărător. Instanţa a acceptat cererile şi a acordat termen la 21 ianuarie.

Răpirea jurnaliştilor a fost săvârşită premeditat de o entitate teroristă, pe baza unui plan al lui Omar Hayssam şi Mohamad Munaf, după care, datorită intervenţiei omului de afaceri sirian, jurnaliştii să fie eliberaţi, se arată în motivarea sentinţei de condamnare a lui Hayssam pentru terorism, pronunţată pe 13 iunie de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Potrivit aceluiaşi document organizarea răpirii de către principalul inculpat a rezultat şi din conţinutul unor convorbiri interceptate.

Omul de afaceri sirian, Omar Hayssam a fost condamnat pe 13 iunie, în lipsă, la 20 de ani de închisoare, primind pedepsele maxime prevăzute de Codul Penal pentru infracţiunile de care acesta era judecat în dosarul răpirii celor trei jurnalişti români în Irak şi la plata unor daune morale de câte două milioane de euro fiecăruia dintre ziarişti.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase