Reducere de posturi la RAPAS Oradea

7Comentarii
Reducere de posturi la RAPAS Oradea
Jumătate din cheltuielile lunare ale regiei autonome sunt cu salariile celor 227 de angajaţi.

La o lună de la instalarea în fruntea Regiei Autonome Pieţe Agrement Salubritate(RAPAS), liberalul Liviu Andrica s-a prezentat, joi, în faţa Consiliului Local cu aşteptatele propuneri de reducere de personal. Aleşii locali au votat fără comentarii desfiinţarea a 20 de posturi de execuţie dar şi înfiinţarea unuia de director comercial. Acest „trend descendent” din structura de personal a regiei vine după o perioadă de expansiune a acesteia cu peste 30 de posturi, sub oblăduirea altui liberal, Romulus Cosma.

La instalarea lui Andrica în funcţie, imediat după ce a fost votat de consilierii municipali, primarul Ilie Bolojan a declarat că aşteaptă de la noul şef al cele mai mănoase regii din Oradea „să facă curăţenie”.
Ţinta noii conduceri a regiei, într-o primă fază, este realizarea unor economii de un miliard de lei vechi. „Pentru a eficientiza activitatea regiei am format şi noi o strategie. După părerea mea, organigrama era prea stufoasă. Din totalul de cheltuieli lunare, 50% sunt cu salariile. Cu noua structură de personal economisim luna 300 milioane lei vechi”, spune directorul RAPAS.

Andrica justifică înfiinţarea postului de director comercial prin necesitatea de a urmări mai atent contractele comerciale încheiate în cele şapte pieţe ale Oradiei, inclusiv facturarea. Cei care vor „supravieţui” la actualele locuri de muncă din RAPAS se pot linişti, cel puţin deocamdată. Alte disponibilizări nu sunt în planurile imediate ale noului şef…

Rămân 211 posturi

Din structurile de personal ale pieţelor Rogerius şi Decebal se taie câte trei posturi, acestea râmânând cu zece respectiv şapte posturi. Piaţa Ioşia rămâne cu patru din cele cinci posturi, Piaţa Nufărul cu cinci din opt posturi, unul din cele trei desfiinţate urmând să fie mutat la Piaţa Obor, astfel că aceasta va avea şase administratori.

De la Piaţa Cetate se desfiinţează două din cele 15 posturi câte sunt acum. Două posturi se reduc şi din cele 21 de la Grădina Zoologică. Ştrandul Ioşia păstrează toate cele nouă posturi, faţă de Ştrandul Municipal care rămâne cu cinci din opt locuri de muncă. Două din douăzeci de posturi de la administraţia WC-urilor publice se reduc şi se înfiinţează alte două, un tehnician şi un şofer la departamentul spaţii verzi. Din cele 38 de posturi de la Cimitirul Municipal, se reduc două. Odată restructurată, organigrana RAPAS va avea 211 posturi, 4 de conducere şi 207 de execuţie.

Cristina Ghilea

 

Taguri: ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor