Referendum în Elveţia

Referendum în Elveţia
ELVEŢIA – Elveţienii cu drept de vot sunt chemaţi astăzi să se pronunţe în legătură cu acordarea a 630 de milioane euro, adică un miliard de franci elveţieni, ţărilor din Estul Europei care au aderat la Uniunea Europeană în 2004. Rezultatul referendumului se anunţă a fi foarte strâns.

Potrivit sondajelor, proiectul de document, susţinut de guvern şi de principalele sectoare economice, ar fi votat de 47% dintre elveţieni, în timp ce tabăra opozanţilor reprezintă 37% din electorat.

Experienţa demonstrează, totuşi, că numărul celor care se opun proiectelor referitoare la Europa câştigă teren faţă de tabăra elveţienilor care sunt de acord cu astfel de acţiuni.

Suma de un miliard de franci elveţieni, denumită miliardul coeziunii, a fost promisă de autorităţile de la Berna, drept contribuţie voluntară la dezvoltarea ţărilor din Estul Europei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase