Referendum pentru a stabili modalitatea de desemnare a rectorului

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Referendum pentru a stabili modalitatea de desemnare a rectorului
397 de persoane au optat pentru alegerea rectorului UO prin vot, iar 87 vor prin concurs public.

Universitatea din Oradea a organizat, marți, un referendum, pentru a stabili modalitatea de desemnare a rectorului: prin concurs public (pe baza unei metodologii aprobate de Senatul Universității), sau prin vot universal, direct, secret, al tuturor cadrelor didactice și de cercetare din cadrul universității, precum și al reprezentanților studenților din Senatul Universității și din Consiliile facultăților.

921 de persoane au avut drept de vot (884 de cadre didactice și 37 studenți). În total, au fost organizate nouă secții de vot, dintre care opt pentru cadre didactice, respectiv una pentru studenți. Electorii au fost distribuiți în ordine alfabetică, pe secții de vot.

„Până la ora 16:00, la urne s-au prezentat mai mult de jumătate din electori. Pentru ca referendumul să fie validat, era necesar să se prezinte la vot un număr de 460 de persoane cu drept de vot. Rugămintea mea adresată colegilor a fost să se mobilizeze, să fie prezenți pentru a valida marți referendumul. În caz contrar, ar fi trebuit să reluăm referendumul în data de 12 septembrie 2019.

La vot s-au prezentat 488 de persoane. 397 dintre acestea s-au pronunțat pentru vot universal și 87 pentru concurs public”, a declarat Claudia Timofte, președintele Biroului Electroral Universitar. Rezultatele Referendumului urmează să ajungă pe masa senatorilor, în ședința de joi a Senatului UO, pentru a fi validat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !