Reformă în învăţământul românesc

Ministerul Educaţiei a trimis inspectoratelor şcolare din ţară o adresă prin care cere să procedeze la reducerea a 20.000 de posturi didactice de predare.

„Această măsură demonstrează lipsa totală de respect de care dă dovadă conducerea ministerului faţă de cadrele didactice, cărora li se diminuează norma didactică de predare şi care sunt, în mod forţat, supuse restrângerii de activitate”, a declarat Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. Potrivit inspectorului şcolar general, Dorel Luca, la nivel de judetul Bihorvor fi reduse 581 de posturi, atât de predare, cât şi auxiliare sau nedidactice.

Conducerea Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor este indignată de conţinutul acestei adrese. „Aceste posturi înseamnă un număr de aproximativ 342 de clase. Mergând mai departe cu calculul matematic înseamnă că desfiinţăm 15 şcoli de talia Liceului «Aurel Lazăr» din Oradea. Măsura este abuzivă şi negândită, luată doar de dragul de a se afla în treabă”, spune Ioan Ţenţ, liderul SLI Bihor, spunând că acest fapt se va lăsa cu surprize la început de an şcolar.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !