Reforma îşi aşteaptă ordinul

2Comentarii
Reforma îşi aşteaptă ordinul
Propunerile de restructurare a sistemului sanitar bihorean au fost înaintate Ministerului Sănătăţii, urmând ca până la jumătatea lunii iulie ministrul Eugen Nicolăescu să emită ordine care să pună în practică propunerile de pe plan local. Reforma sanitara [.pdf – 99KB]

De altfel, pe 14 iulie, data cea mai probabilă, ar urma să fie emise ordine pentru restructurările prevăzute în toată ţara. Cele mai mari modificări, atât la unităţile sanitare din Oradea cât şi la cele din teritoriu, s-au făcut la numărul de paturi alocat pe secţie. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, care va fi inclus în structura Spitalului Clinic Judeţean Oradea, pierde 40 de paturi.

Spitalul Judeţean va înregistra o reducere de 149 de paturi, iar 110 vor fi mutate la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Curteanu Gavril” Oradea, care va deveni spital municipal. La acesta din urmă se vor reorganiza secţiile cu paturi, prin eliberarea a trei nivele, şi se va reduce un număr de 46 de paturi. Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie Oradea va pierde 5 paturi, pe când Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 25 de paturi.

Şi în teritoriu

Secţia exterioară de la Gheghie a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Oradea se va dezafecta, rezultând astfel o reducere de 55 de paturi, iar Spitalul Orăşenesc Aleşd primeşte paturi de la Secţia TBC a spitalului orădean. Spitalele din Beiuş şi Marghita îşi păstrează dimensiunile şi numărul serviciilor, la care se adaugă înfiinţarea unui compartiment de Cardiologie cu zece paturi, pentru asigurarea asistenţei de specialitate a populaţiei din zonă.

La Centrele de Sănătate din Ştei, Bratca şi Valea lui Mihai se va pune accent pe dezvoltarea ambulatoriului de specialitate. La Spitalul de Psihiatrie din Nucet se va reduce până la finele anului numărul de paturi, în favoarea structurilor medico-sociale sau psihiatriei judiciare.

Viorica Borz2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor