Refuzul peţitorilor, doctoratul

ORADEA – Retras, la vreme inspirată, în atelierul său scriitoricesc, Paşcu Balaci reuşeşte să surprindă prin dobânzile performanţelor. Poet în primul rând, dar nici ca dramaturg cu nimic mai prejos (comedia „Banii n-au miros” a fost jucată în premieră naţională la Teatrul Naţional din Iaşi, apoi şi la Oradea), a primit o menţiune la cea de-a II-a ediţie a Concursului de comedie din Bucureşti, pentru piesa de teatru „Penelopa se mărită”

Pe lângă diploma obişnuită, piesa a apărut recent la editura Palimpsest din Bucureşti, urmând a fi propusă teatrelor din ţară pentru botezul scenei. Cel mai important punct de unde pleacă toate „poantele” acestei comedii este acela unde „eroina modernă” refuză peţitorii printr-un motiv categoric, destul de bine integrat în „toanele” multe ale vremii: ea îşi dă doctoratul!… Până una-alta, sunt convins, dar nerăbdător, să văd şi să vedem această originală comedie, scrisă cu graţie, la locul ei, adică pe scenă.

Maria Pasca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase