Regal de muzică şi poezie

Regal de muzică şi poezie
Muzica lui Gheorghe Iovu şi poeziile recitate de Daniela Nane le-au dat spectatorilor dat şansa să mediteze.

Orădenii care au luat parte la spectacolul de vineri, de la Filarmonica de Stat din Oradea, au petrecut o seară magică cu muzică şi poezie. Spectacolul a fost susţinut de Gheorghe Iovu, supranumit şi „magicianul sufletelor”, şi de actriţa Teatrului Bulandra din Bucureşti, Daniela Nane.

Actriţa a recitat poezii din Mihai Eminescu, Octavian Paler, Boris Pasternak etc. Fundalul muzical a fost asigurat de Gheorghe Iovu.

Într-un cadru simplu, cu un sintetizator şi câteva boxe prin care i s-a răspândit muzica în sala de spectacole a Filarmonicii, Gheorghe Iovu a provocat sunete născute parcă din ceruri. Pe parcursul serii, Gheorghe Iovu şi Daniela Nane au reuşit să creeze în sufletele spectatorilor o stare de linişte, de bine. Unii au reuşit chiar să se regăsească pe sine, străbătuţi fiind de valul tainic al sunetelor şi al cuvintelor.

Meditaţii

Muzica artistului şi poeziile recitate de Daniela Nane le-au dat spectatorilor dat şansa să mediteze şi să intre în armonie cu divinitatea.

Absolvent al Şcolii Populare de Artă din Timişoara, (anul 1975), Gheorghe Iovu este un specialist în vindecarea fizică şi psihică prin muzică. Câştigător al multor premii muzicale şi laureat al Festivalului de muzică uşoară „Timişoara, floare rară”, lansează prima casetă în 1995, „Muzica terapeutică”, iar până în prezent a scos 10 ablume şi a susţinut o mulţime de concerte în ţară şi în străinătate.

Artistul şi-a dat seama de efectul miraculos pe care muzica sa îl are asupra oamenilor după mai multe concerte susţinute în spitale, clinci şi săli de concerte.

Daniela Nane, renumita actriţă din filme prec „Orient Express”, „Efect 30”, „La Urgenţă” sau „Dincolo de America”, este absolventă a Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti, după care a urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Artă din Amsterdam şi Berlin.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !