Regata de canotaj pe canalul Bega

De C. Onaca
Regata de canotaj pe canalul Bega
Flotila de aur a României este în aceste zile la Timişoara. Municipiul de pe Bega a căpătat joi şi vineri statutul de capitală a canotajului românesc graţie organizării Campionatului Naţional de fond, primul desfăşurat în inima Banatului după 20 de ani.

Canotajul s-a reîntors la Timişoara, primul oraş românesc ce a luat contact cu acest sport în urmă cu 148 de ani. După 20 de ani, pe apele canalul Bega vâslesc cei mai buni canotori români, cei care peste câteva luni vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Londra.

„Bega arată acum ca un canal european şi ne-am reîntors aici. Sunt condiţii extraordinare aici. Sunt puţine locuri în Europa unde se pot face concursuri de canotaj în mijlocul oraşului”, a anunţat Elisabeta Lipă şi Mihai Alupei, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj respectiv antrenorul federal la evenimentul de lansare al competiţiei.

Naţionalele seniorilor şi tineretului aduc la Timişoara peste 100 de sportivi din întreaga ţară, excepţie făcând lotul naţional de seniori. Timp de două zile aceştia vor parcurge traseul de 6.000 de metri dintre Fabrica de Zahăr şi Terasa Flora în cele 24 de probe. Startul întrecerii s-a dat joi, ora 9,30. Sesiunea de după-amiază începe la ora 17, iar vineri programul se repetă.

Unul dintre echipajele pe care trebuie să le urmărim îndeaproape este cel două rame masculin din care face parte şi timişoreanul Cristi Pârghie şi care are şanse foarte bune de a se califica la Jocurile Olimpice din această vară. De altfel canotajul are deja 11 sportivi calificaţi pentru Londra şi speră să mai califice încă pe atâţia în condiţiile în care în România sunt 450 de sportivi legitimaţi!

Peste numai o săptămână scenariul se repetă pe canalul Bega, însă atunci va veni rândul juniorilor să se întrească la Naţionalele de fond.

„Prin aceste campionate ne mediatizăm oraşul şi canalul Bega. E un eveniment important pe care am ales că îl sprijinim. Ne oferă o imagine a ceea ce va fi în viitor pe Bega, un Bega Bulevard”, a explicat viceprimarul Adrian Orza.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !