Regenerare urbană în Gutenberg: centru de zi și asfaltări

De Cristina Ghilea
1Comentariu
Regenerare urbană în Gutenberg: centru de zi și asfaltări
© Foto: arhivă
Cofinanțarea în proiectul cu finanțare europeană este de doar 2%.

Primăria Oradea va depune o cerere de finanțare pentru mai multe investiții în Velența, zona Gutenberg, grupate sub denumirea „Regenerare fizică, economică și socială a comunității defavorizate din zona gutenberg, Municipiul Oradea”.

Proiectul include asfaltarea a trei străzi și construirea unui centru de zi pentru copiii proveniți din comunități marginalizate. E vorba de străzile Arabilor, Ion Bușița și Theodor Aman. Subiectul se află pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consililiului local, de joi.

Proiectul va fi depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa 4 și are valoarea totală de peste 7,4 milioane de lei. Contribuția Primăriei la acest proiect este de peste 148 mii lei.

În curtea școlii

Centrul de zi pentru copiii din Gutenberg va fi construit pe un teren situat în curtea Școlii Ioan Slavici, din Calea Clujului.

Înființarea unui centru de zi pentru copiii din Velența face parte dintre obiectivele Primărie Oradea. Zona în care se intenționează construirea centrului de zi este identificată în Atlasul zonelor urbane marginalizate din România, iar oportunitatea finanțării este dată de POR – Oferirea de sprijin pentru regenerarea fizică, ecomomică și socială a comunităților defavorizate din zonele urbane și rurale.
Primăria a primit deja acordul Consiliului de administrație al școlii, pasul următor este depunerea cererii de finanțare.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor