Regenerarea comunităţii defavorizate Gutenberg

De Cristina Ghilea
Regenerarea comunităţii defavorizate Gutenberg
Primăria a semnat contractul pentru finanțarea modernizării a trei străzi din Gutenberg și construirea unui Centru de zi.

Peste 7,2 milioane de lei e valoarea contractului de finanţare pentru proiectul „Regenerarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din zona Gutenberg”, semnat recent de Municipalitate cu finanţatorul. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa 4. Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.3: Oferirea de sprijin pentru regenerarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale.

Centru social şi asfaltări

Pachetul depus spre finanţare de Primăria Oradea conţine construirea unui centru social şi asfaltarea a trei străzi din zona Gutenberg. Astfel, Centrul de zi pentru copiii proveniți din comunități marginalizate în municipiul Oradea va fi construit în curtea Şcolii „Ioan Slavici” de pe Calea Clujului, iar străzile care vor fi asfaltate sunt Arabilor, Ion Buşiţia şi Thomas Mann. Valoarea totală a contractului este de peste 7,4 milioane lei, din care peste 7,3 milioane reprezintă valoarea totală eligibilă. Cofinanțarea proprie a beneficiarului este de peste 147.950 mii lei, adică 2%, la care se adaugă cheltuieli neeligibile în valoare de peste 51 mii lei.

„Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea regenerării fizice, economice si sociale a comunităţii marginalizate din zona Gutenberg, municipiul Oradea, în vederea promovării coeziunii sociale şi asigurarea de servicii sociale de calitate, prin crearea unui centru de zi pentru copiii proveniţi din comunităţi marginalizate şi modernizarea străzilor adiacente”, transmite Municipalitatea.

În licitaţie

Între timp, au fost demarate procedurile de licitație pentru realizarea celor patru obiective de investiții. Contractul de execuție pentru modernizarea străzilor Arabilor, Ioan Bușiția și Thomas Mann este semnat, acesta prevăzând 45 de zile pentru proiectare și trei luni de zile pentru execuția lucrărilor de modernizare a fiecărei străzi. În ceea ce privește realizarea Centrului de zi, anunțul de licitație pentru proiectarea și execuția acestei lucrări urmează să fie postat pe SEAP.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !