Regenerarea urbană în zona Barcăului, în aşteptarea banilor europeni

De Cristina Ghilea
4Comentarii
Regenerarea urbană în zona Barcăului, în aşteptarea banilor europeni
© Foto: PMO
Coridorul Barcăului va umple cu un parc public, locuri de joacă şi terenuri de sport fâşia de teren delimitată de străzile Oneștilor și Ovidiu Densușeanu/şoseaua de centură.

Au terenul, au proiectant şi executant, mai lipseşte finanţarea europeană, deocamdată. Suprafaţa de teren din Barcăului, din ocupată anterior cu depozite de fier vechi şi clădiri dezafectate a fost nivelată şi curăţată.

Ca să completeze parcelele deţinute, Primăria a cumpărat mai multe suprafețe de teren de la persoane fizice şi firme, în suprafaţă totală de 17.926 mp de teren și trei imobile – toate clădiri proprietate privată, construite pe terenul oraşului.

Casa de pe Oneștilor la intrarea înspre Kaufland a fost expropriată pentru cauză de utilitate publică, în această zonă fiind amenajat un sens giratoriu, diferența de teren urmând să fie amenajată ca spațiu verde.

Foto: PMO ©

„Realizarea acestui coridor verde este necesară deoarece, la nivelul străzii Barcăului, în timp, s-a constituit o zonă degradată, pe traseul fostei căi ferate şi a terenurilor adiacente acesteia, care la această dată nu mai sunt folosite pentru activităţile economice pe care le-au deservit.

Astfel, dorim înființarea în acest perimetru a unui parc public atractiv, dotat cu terenuri de sport, spații de joacă, alei pietonale, foișoare, destinate atât locuitorilor zonei, cât și celor aflați în trecere.

Lucrările de pregătire a amplasamentului prin demolarea edificatelor au început în cursul lunii iunie, această zonă de agrement de pe strada Barcăului în suprafață de 3,8 hectare urmând să devină coridorul verde al cartierului Ioşia, cu zone de relaxare și de petrecere a timpului liber”, a spus viceprimarul Florin Birta.

Primăria a semnat la începutul anului contractul de lucrări cu asocierea formată din Construcții Bihor SA și Edildrum Construct SRL, pentru proiectul „Coridorul verde din strada Barcăulu”, la peste 7,7 milioane lei fără TVA.

Investiția urmează să fie finanțată din fonduri europene pe axa POR 4.2 privind îmbunătățirea mediului urban prin revitalizarea și regenerarea terenurilor dezafectate, încă necontractată.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor