Regiile în curtea PNL-UDMR

14Comentarii
Regiile în curtea PNL-UDMR
ORADEA - Unul din punctele de pe ordinea de zi de ieri a Consiliului Local (CL) a fost legat de modificarea Consiliilor de Administraţie (CA) ale regiilor locale. Astfel, au fost revocaţi vechii membrii ale acestora şi aleşi alţii noi, majoritatea din PNL şi UDMR.

Adelina Costea, consilier PDL a ceru

t reducerea numărului de membri din CA de la nouă la cinci, dar propunerea acesteia a fost respinsă prin vot de restul consilierilor.

Colegul acesteia de partid, Mircea Matei, dezamăgit de rezultat, a întrebat: „Ce să înţeleg? Nu se vrea diminuarea cheltuielilor bugetare prin reducerea numărului membrilor CA?”.

Răspunsul a venit din partea Primarului Ilei Bolojan. „Să înţelegeţi că s-a făcut deja o reducere de la nouă la şapte. Timp de opt ani aţi menţinut nouă locuri, deşi îi puteaţi reduce la cinci. E păcat că unii dintre consilieri se comportă de parcă ar fi prima dată la o şedinţă de CL”.

Vechi şi noi

După stabilirea numărului de membrii ai CA, aceştia au fost nominalizaţi şi supuşi la vot, la fiecare regie în parte.

La OTL au fost numiţi Cornel Lupău, preşedinte de CA şi Dumitru Ţiplea, Szatmari Tiberiu, Luminiţa Roşu, Eleonora Badea, Vekony Eva şi Gabriela Fodre.

La RAPAS, preşedintele pe listă a rămas Ioan Hirţe, a cărui demisie nu a fost nici confimată, nici infirmată, alături de Petru Lezeu, Nicoleta Faur, Gheorghe Sabău, Debreceni Sandor, Tunyogi Katalin şi Matyas Lidia.

Consiliul de Administraţie al Electrocentrale Oradea este format din preşedintele Dragoş Gligor şi Nicolae Avram, Adrian Ban, Marin Stan, Zalder Eva, Polyanki Tibor şi Jordan Ferenc.

Cel de la Compania de Apă va fi condus de proaspăt numitul Florin Moraru, de la Societatea de Alimentare cu Apă Salubri SA Aleşd şi Dumitru Neag, Claudiu Oros, Lucian Puia, Mihai Cabai, Magyari Maria şi Nemethi Imre. Propunerea în funcţie a lui Florin Moraru de către Ilie Bolojan, în locul lui Ioan Ciursaş, a provocat discuţii aprinse între consilierii PDL, Mircea Matei şi Vasile Petruţ.

La Drumuri Orăşeneşti cei patru membrii ai CA vor fi Rareş Zbucea, Ioana Mocan, Czvikker Katalin şi Wagner Gyorgy. Orlando Balaş va face parte din CA al RER Ecologic, alăuri de Nicolae Timaru şi Sziksyai Tibor.

La Distrigaz a fost necesar un singur membru, ales în persoana lui Florin Birta, în timp ce la Geoterm a fost nevoie de doi, şi anume Călin Urs şi Sauer Andrei.

Deşi cei şase consilieri PDL s-au cam împotrivit prin vot, cei 20 de consilieri PNL, UDMR şi PSD prezenţi în sală, au fost pentru numirea noilor membri ai CA.

Carmen Brehoi14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor