Regina Elisabeta a II-a vizitează SUA după 16 ani

Reactualizat la:
Regina Elisabeta a II-a vizitează SUA după 16 ani
SUA – Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a început, joi, vizita de şase zile în Statele Unite ale Americii. Sute de americani din Virginia au întâmpinat-o cu entuziasm pe suverana Regatului Unit.

Elisabeta a II-a a rostit un discurs la Richmond, în faţa Adunării Parlamentare a statului Virginia.

Adepţi ai egalitarismului, americanii nu sunt familiarizaţi câtuşi de puţin cu sofisticata etichetă regală britanică. De aceea, autorităţile au avut grija să afişeze câteva reguli elementare pentru întâlnirea cu cuplul regal.

Eticheta nu presupune ca americanii să facă reverenţe în faţa reginei şi ei vor aştepta ca suverana să facă prima gestul de a întinde mâna în semn de salut. Femeilor nu li se cere să aibă mănuşi, dar ar fi considerat deplasat, totuşi, ca doamnele care le poartă, să le scoată înainte de a o întâlni pe regină.

Formula de adresare cuvenită reginei este Maiestatea Voastră, în timp ce prinţul consort Filip va fi numit Alteţă Regală.

Unul dintre momentele vizitei va fi legat de masacrul de la Virginia Tech. Elisabeta a II-a va aduce un omagiu studenţilor şi profesorilor omorâţi în campus şi se va întâlni cu supravieţuitorii şi cu familiile victimelor.

Astăzi, regina se va duce la Jamestown pentru a marca împlinirea a 400 de ani de la sosirea primilor colonişti britanici în America. Elisabeta a II-a va asista şi la derby-ul din Louisville, cea mai populară cursă de cai din SUA.

Vizita se va încheia cu două zile petrecute la Washington, unde are programată o întâlnire cu preşedintele George W. Bush.

Aceasta este prima vizită a Reginei în America, după 16 ani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase