Regionala Vamală rămâne la noi

ORADEA – Direcţia Regională Vamală va rămâne cu sediul la Oradea. Decizia s-a luat vineri, potrivit directorului DRV Oradea, Călin Vesa. În ciuda zvonurilor de săptămâna trecută, Regionala Oradea nu va fi redusă la un birou vamal.

Asta, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, conducerea regionalei Cluj a declarat că, în urma unor discuţii avute la Bucureşti, s-a decis ca sediul DRV să fie la Cluj, începând cu data de 1 ianuarie, iar la Oradea să rămână doar un Birou Vamal.

Sediul vămilor la Oradea

Potrivit directorului DRV Oradea, Călin Vesa, noua Direcţie Vamală va avea în subordine şase judeţe, faţă de cele trei pe care le are acum. Vesa a precizat că decizia este una finală şi că nu vrea să comenteze nimic pe marginea acestui subiect, nici măcar declaraţiile conducerii de la Cluj, care anunţa săptămâna trecută o cu totul altă decizie. „În momentul de faţă sunt zece regionale la nivelul ţării, vor rămâne opt, din care una la Oradea. Cea de aici va avea în subordine judeţele Cluj, Bistriţa, Sălaj, Bihor, Satu – Mare şi Maramureş.

Acest lucru ni s-a comunicat pe cale oficială de către Autoritatea Naţională a Vămilor”, a subliniat Vesa. Declaraţiile făcute de Călin Vesa sunt susţinute şi de secretarul general al PD Bihor, Mircea Matei. „Sediul Direcţiei Regionale Vamale va rămâne la Oradea. E sigur acest lucru”, a spus Matei. În legătură cu zvonurile de săptămâna trecută, acesta a comentat: „Ei vor să facă mai mulţi Bucureşti la Cluj, Braşov, Iaşi şi toate să graviteze în jurul lor, dar nu se întâmplă întotdeauna aşa”.

DRV Oradea, în reorganizare
Ca urmare, începând cu data de 1 ianuarie, Direcţia Regională Vamală, cu sediul la Oradea, va începe să funcţioneze după noua organigramă. Birourile Vamale din punctele de trecere ale frontierei Salonta, Bors, Episcopia Bihor, Valea lui Mihai, Sacuieni, Urziceni şi Petea vor fi desfiinţate. În acelaşi timp va lua fiinţă un birou vamal în cadrul Aeroportului Oradea, care va avea 15 lucrători vamali.

O altă schimbare care va surveni în organigrama direcţiei este suplimentarea posturilor existente la ora actuală. „Numărul de posturi din cadrul Direcţiei Regionale Vamale se vor dubla practic, se va înfiinţa şi un nou serviciu, cel de Supraveghere Produse Accizate şi Tranzite. Totodată, lucrătorii din punctele vamale care se desfiinţează se vor putea transfera pe funcţiile vacante existente la nivelul regionalei, la momentul respectiv.

Aceste transferuri se vor face pe baza unui examen”, a mai spus sursa citată. Directorul DRV mai spune că locurile vacante urmează să fie făcute publice între 20 şi 24 noiembrie. „La Halmeu, sigur se va suplimenta cu 30 de posturi. Pentru locurile vacante vor putea concura doar funcţionari publici”, a conchis Călin Vesa.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase