Registre electronice in locul carnetelor de munca

5Comentarii
Registre electronice in locul carnetelor de munca
Angajatorii nu vor mai plăti comisionul datorat către ITM Bihor.

De la 1 ianuarie 2011 a încetat existenţa carnetului de munca. De la această dată, evidenţa muncii se realizează prin intermediul Registrului electronic de evidenţă a salariaţilor. „Începând cu data de 01.01.2011 nu se mai prestează la ITM Bihor servicii de înregistrare şi depunere a documentelor cu privire la încheierea, executarea modificarea, suspendarea şi încetarea raporturilor de muncă”, a precizat Simona Iancu, inspector – şef adjunct la ITM Bihor.

De la 1 ianurie 2011, contractele individuale de muncă nu se mai înregistrează la ITM Bihor. „Acestea se transmit în format electronic în registrul general de evidenţă a salariaţilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, a subliniat inspectorul-şef adjunct al ITM.

Fără comision

În acest fel, angajatorii scapă de o serie de taxe şi declaraţii. În primul rând, începând cu ianurie 2011 nu se mai efectuează plata comisionului datorat (0,75% din fondul lunar de salarii, de către angajatorii cărora ITM le-a păstrat şi completat carnetele de muncă, respectiv 0,25% din fondul de salarii de angajatorii cărora ITM le-a prestat serviciile constând în verificarea şi certificarea legalităţii înregistrărilor efectuate de către aceştia). Mai mult, din luna ianuarie nu se mai întocmeşte şi nu se mai depune declaraţia aferentă comisionului datorat.

Urmează restituirea carnetelor de muncă. Angajatorii care au obţinut aprobarea de păstrare şi completare a carnetelor de muncă la sediu, în perioada 01.02 – 31.03.2011, conform programării, vor prezenta carnetele de muncă la ITM Bihor în vederea certificării şi contrasemnării, pentru legalitate, a înscrierilor efectuate. „Eliberarea acestor carnete către titulari se va face în mod eşalonat, până la data de 30.06.2011”, a declarat Simona Iancu.

În acest sens, agenţii economici sunt aşteptaţi la sediul ITM Bihor până la data de 31.03.2011 pentru programare în vederea ridicării carnetelor de muncă.

D.B.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor