Registrele electronice, obligatorii

ORADEA – Începând cu această lună, angajatorii sunt obligaţi să ţină evidenţa salariaţilor, printr-un registru electronic, potrivit HG 1.094 din 2006. În conformitate cu HG 161 din 2006, obligativitatea angajatorilor de a întocmi aceste registre electronice ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 septembrie 2006.

Totuşi Guvernul a hotărât amânarea termenului, cu patru luni, prin HG 1.094/2006. Angajatorii care nu se vor conforma reglementărilor în vigoare riscă amenzi cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei.

Registrul se completează în format electronic, în ordinea angajării, şi cuprinde elementele de identificare a salariaţilor, data angajării, funcţia, ocupaţia, tipul contractului individual de muncă etc. Angajatorii au obligaţia de a transmite registrul la ITM Bihor, în termen de 20 de zile de la data angajării primului salariat.

La sediul ITM

Aplicaţia pentru registrul electronic de evidenţă a salariaţilor poate fi descărcată, în mod gratuit, de pe pagina de internet a Inspecţiei Muncii (www.inspectmun.ro). Pentru a evita însă problemele de orice fel, agenţii economici sunt invitaţi să se adreseze Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor.

„Pentru a ne asigura că angajatorii vor avea informaţiile complete, le recomandăm să vină la sediul ITM Bihor şi să se adreseze informaticienilor noştri. Este important să aibă asupra lor un suport electronic adecvat, CD sau memory-stick, nu doar o dischetă”, a spus ieri Liviu Lupea, inspector – şef la ITM Bihor.

Claudia Curta

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !