Registru electronic pentru persoanele cu handicap din Timis

De D.S.B.
Registru electronic pentru persoanele cu handicap din Timis
Cu scopul de a crea un sistem unitar de management a informaţiei privind protecţia persoanelor cu handicap şi de a limita erorile în administrarea fondurilor destinate acordării prestaţiilor sociale pentru aceste persoane, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş lucrează în prezent la implementarea unui Registru electronic pentru persoanele cu handicap din Timiş.

„Înfiinţarea acestui registru este stabilită prin Ordinul 1106/2011 al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi sstfel de registre vor exista la nivelul fiecărui judeţ, fiind, concret, o bază de date electronică armonizată la nivelul întregii ţări. Unul dintre avantajele implementării acestui sistem unitar la nivelul întregii ţări este acela că se va folosi acelaşi sistem de raportare şi că se vor cunoaşte mai multe informaţii despre persoanele cu dizabilităţi. În cazul neceistăţii realizării unor statistici detaliate, informaţiile vor putea fi obţinute într-un timp mult mai scurt. De asemenea, în cazul în care o persoană cu dizabilităţi se mută dintr-un judeţ în altul, evidenţa plăţilor va fi ţinută mult mai uşor şi mai eficient. Acest sistem este în stadiu de implementare şi la nivelul DGASPC Timiş, firma de service care se ocupă de aceste aspecte lucrând, în prezent, la adaptarea bazei noastre de date la sistemul informatic national şi la instruirea personalului care lucreazăcu aceste informaţii”, precizează Smaranda Marcu, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş. Recent, consilierii judeţeni au votat proiectul de hotărâre prin care se aproba încheierea unei Convenţii pentru realizarea şi actualizarea Registrului electronic central privind persoanele cu handicap.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !