Registrul special, eliminat

ORADEA - Comercianţii şi taximetriştii care utilizează case fiscale de marcat vor avea o muncă mai uşoară. Legea 264/2008, modifică OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Modificări

Principala modificare o constituie faptul că utilizatorii unor astfel de aparate nu mai sunt obligaţi să înregistreze banii deţinuţi de angajaţi şi de administratorul unităţii într-un registru special. De asemenea, nu vor mai fi obligaţi să introducă la începutul fiecărei zile, în aparatele de marcat electronice fiscale, soldul iniţial, reprezentând monedele/bancnotele divizionare necesare pentru a da restul clienţilor.

Potrivit OUG 28/1999, pentru încălcarea unor astfel de obligaţii erau prevăzute amenzi cuprinse între 8.000 şi 40.000 de lei.

Este binevenită o astfel de modificare. În felul acesta se merge mai mult pe credibilitate. Se vede o schimbare de atitudine şi din partea legiuitorilor. În urmă cu câţiva ani, mentalitatea era alta. La un control efectuat în pieţe de poliţie, unul dintre agenţi mi-a zis că trebuie să-mi găsească ceva, altfel are el probleme, fiindcă şefii i-au spus că nu există comerciant cinstit”, a declarat M. O., unul dintre pieţarii orădeni.

Legea 264/2008 mai stabileşte că în activitatea de transport în regim de taxi, nerespectarea obligaţiei de a păstra şi arhiva rola jurnal, raportul fiscal de închidere zilnică şi registrul special nu vor mai fi sancţionate contravenţional.

„Această modificare mă scuteşte de o muncă în plus, care, oricum cred că era inutilă”
, crede un taximetrist.

Legea nr. 264/2008 pentru modificarea OUG nr. 28/1999 a fost adoptată pe 7 noiembrie şi a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 767 din 14 noiembrie 2008.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !