Regizorul Marian Crisan, distins cu premiul Pro Urbe

Regizorul Marian Crisan, distins cu premiul Pro Urbe
Marian Crişan a devenit deja cetăţean de onoare al oraşului natal Salonta după ce a fost premiat la Cannes.

Odată cu sărbătorirea Zilei eroilor şi a Zilelor salontane, Consiliul Local a ţinut şi o şedinţă festivă în cadrul căreia regizorul Marian Crisan a fost dinstins cu premiul Pro Urbe.

Un scurt laudatio a fost rostit de primarul Török László, care a spus că este o onoare să îi înmâneze acest premiu regizorului Marian Crisan care a făcut cunoscută Salonta, prin Morgen, în toate colţurile lumii. „Dacă titlul de cetăţean de onoare este acordat omului care a luicrat astfel încât o bună imagine a oraşului Salonta să fie propagată peste hotare, în cazul premiului Pro Urbe, distincţia este acordată pentru faptul că Marian Crisan a lucrat în oraş, pentru oraş. Imaginile din Morgen au dus faima Salontei în toate colţurile lumii. De exemplu, Salonta este înfrăţit cu oraşul Concorezzo de lângă Milano. Viceprimarul de acolo m-a sunat să-mi spună că a văzut Morgen, Salonta şi oamenii din zonă”, spune primarul Torok Laszlo.

Marian Crisan a spus că primeşte această distincţie cu bucurie. A mai precizat că are în plan realizarea unui nou film. Filmările se preconizează să înceapă în luna decembrie. Fireşte că, Salonta va fi prezentă şi pe această pe peliculă, împreună cu împrejurimile ei, şi nici Oradea nu va lipsi din acest nou film.

Veronica Bursaşiu

Morgen la Paris0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !