Reglementări contabile ca în UE

Reglementări contabile ca în UE
Companiile românesti vor aplica, de anul viitor, reglementari contabile care preiau integral directivele Uniunii Europene. Ministerul Finantelor Publice a elaborat în acest sens Ordinul nr. 1.752/17.11.2005. „Nu trebuie sa existe prevederi obligatorii în directivele UE, care sa nu fie transpuse în legislatia noastra.

La data aderarii trebuie sa existe o conformitate deplina a legislatiei”, au declarat reprezentantii ministerului. Indicatori

Aceste prevederi trebuie aplicate de companiile care depasesc, la data bilantului, valorile-limita pentru cel putin doi dintre urmatorii indicatori, respectiv active, cifra de afaceri si numarul mediu de salariati.


Ministerul a stabilit o limita de 3,65 milioane de euro în cazul activelor totale, 7,3 milioane de euro pentru cifra de afaceri neta si un numar mediu de 50 de salariati.
Companiile pentru care indicatorii mentionati au valori mai mici decât limitele vor întocmi situatii financiare anuale simplificate, cu exceptia societatilor ale caror titluri sunt tranzactionate pe o piata reglementata.


Noutati la CECCAR

Reprezentantii Corpului Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati (CECCAR) Bihor au prezentat în conferinta de presa de vineri cadrul legal privind organizarea si conducerea contabilitatii, care se va aplica începând cu 1.01.2006. „CECCAR este membru activ al Federatiei Internationale de Contabilitate si al Federatiei Europene de

Contabilitate si are atributii precise în Planul de actiune pe tara în vederea aderarii României la UE”, ne-a precizat Mihai Chindlea, presedintele CECCAR Bihor.
„Ca organism profesional, CECCAR are obligatia atentionarii tuturor reprezentantilor agentilor economici cu privire la posibilitatea exercitarii acestei profesii numai de catre persoane calificate, care exercita profesia contabila numai în baza unui contract de individual de munca. Persoanele respective trebuie sa fie autorizate si membre active CECCAR”, a declarat directorul executiv al CECCAR Bihor, Leonica Bochis.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !