Reglementări legislative în domeniul reconstituirii dreptului agricol

DEVA  - Instituţia Prefectului – judeţul Hunedoara aduce la cunoştinţa celor interesaţi faptul că a apărut Legea nr. 193/19.06.2007 privind modificarea şi completarea Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere.

În conformitate cu prevederile legale, pentru terenurile proprietarilor deposedaţi, persoane fizice, pe care se află păşuni şi fâneţe, reconstituirea se face pentru diferenţa de 50 ha de familie şi cea adusă în cooperativa agricolă de producţie sau preluată prin acte normative speciale ori prin orice alt mod, de la membrii cooperatori sau de la orice altă persoană fizică deposedată, dar nu mai mult de 100 ha de proprietar deposedat.
Persoanelor fizice cărora le-a fost stabilit dreptul de proprietate prin împroprietărire, dar cărora nu li s-a atribuit efectiv terenul la care aveau dreptul, sau cărora atribuirea le-a fost anulată, precum şi persoanelor îndreptăţite la împroprietărire, înscrise în tabelele nominale, li se vor acorda terenurile respective în limita suprafeţelor disponibile sau, după caz, despăgubiri.
Persoanele fizice pot formula cereri de reconstituire a dreptului de proprietate numai pentru diferenţele de suprafaţă ce pot fi restituite, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii.

Dana Ioan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase