Reglementări pentru străini

ORADEA – Străinii aflaţi temporar în România, pot rămâne pe teritoriul statului român numai până la data la care încetază dreptul de şedere stabilit prin viză sau după caz, prin permisul de şedere.

Străinilor care nu au nevoie de viză pentru a intra în România li se permite accesul pe teritoriul statului român şi pot să rămână până la 90 de zile în decurs de 6 luni începând cu ziua primei intrări în ţară.

Totodată pe durata şederii în România străinii sunt obligaţi să declare la formaţiunea teritorială a Oficiului român pentru Imigrări următoarele: modificări intervenite în situaţia personală (cetăţenie, naşterea unui copil, deces, divorţ, etc), modificarea intervenită în legătură cu angajarea sa în muncă, pierderea, prelungirea, schimbarea documentului frontierei de stat, schimbarea domiciliului sau reşedinţei în termen de 15 zile de la data mutării. Nerespectarea acestor obligaţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 – 1200 lei.
Pentru mai multe informaţii vă puteţi adresa Serviciului Teritorial pentru Străini Bihor, situat în Oradea, str. Dunării nr.2, tel 0259 – 403345 şi 0259 – 403329 sau la ghişeul de lucru cu publicul, zilnic între orele 08.30 – 16.30.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !