Reglementãri pentru revolutionari

Szarka Arpad
Szarka Arpad
Le 30 iulie 2006 a intrat în vigoare Legea 347/2006 pentru modificarea si completarea Legii recunostintei fatã de eroii martiri si luptãtorii care au contribuit la victoria Revolutiei din decembrie 1989, nr. 341/2004.

Potrivit Casei Judetene de Pensii (CJP) Bihor, indemnizatiile reparatorii, indemnizatiile lunare si cele de îngrijire prevãzute de Legea 34172004 se stabilesc prin aplicarea coeficientilor de multiplicare asupra salariului mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurãrilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata.

Acest salariu se are în vedere si la calcularea drepturilor restante. Salariile medii brute utilizate la fundamentarea bugetelor asigurãrilor sociale de stat au fost: 768 de lei pentru anul 2004, 921de lei pentru anul 2005 si 1.077 de lei pentru anul 2006.

Indemnizatie reparatorie

„Persoanele care au obtinut titlul de Luptãtor Remarcat prin Fapte Deosebite beneficiazã de indemnizatie reparatorie dacã venitul realizat este mai mic decât salariul mediul brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurãrilor sociale de stat”, a declarat Szarka Arpad, directorul executiv al CJP Bihor. prin notiune ade venit se întelege venitul brut realizat din salarii si asimilat salariilor.

„Aceste persoane au obligatia de a depune la CJP Bihor, pe lângã cerere si celelalte acte si o declaratie pe propria rãspundere din care sã rezulte cã venitul realizat este mai mic decât salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului”, a precizat directorul CJP Bihor. Declaratia se referã la întreaga perioadã anterioarã pentru care se cuvine indemnizatia reparatorie, mai putin luna în care se depune cererea si se reînnoieste la fiecare sase luni.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !