Regulament nou în penitenciare

6Comentarii
Regulament nou în penitenciare
ORADEA - Penitenciarul Oradea informează că începând cu data de 1 noiembrie a intrat în vigoare Ordinul ministrului Justiţiei nr. 2714/C privind durata şi periodicitatea vizitelor.

Noul ordin reglementează de asemenea greutatea şi numărul pachetelor, precum şi categoriile de bunuri ce pot fi primite, cumpărate, păstrate şi folosite de persoanele aflate în detenţie.

Conform regulamentului, numărul de vizite la care au dreptul deţinuţii este în funcţie de regimul de detenţie. Astfel, condamnaţii în regimul deschis beneficiază de cinci vizite pe lună, condamnaţii în regimul semideschis beneficiază de patru vizite pe lună, arestaţii preventiv şi persoanele condamnate pentru care nu s-a stabilit încă regimul de executare a pedepsei beneficiază şi ei de patru vizite pe lună. Condamnaţii în regimul închis au dreptul la trei vizite lunar, în vreme ce condamnaţii în regimul de maximă siguranţă beneficiază de două vizite lunar. Minorii şi femeile gravide ori care au născut, pentru perioada în care îngrijesc copilul în locul de deţinere, beneficiază de opt vizite lunar. Minorii internaţi într-un centru de reeducare beneficiază de un număr nelimitat de vizite.

Pachete din exterior

Deţinuţii pot primi lunar un pachet cu produse alimentare de maximum zece kilograme, la care se pot adăuga maximum şase kiligrame de fructe şi legume, precum şi maximum 20 litri de apă minerală şi/sau băuturi răcoritoare. Pe lângă aceste pachete, persoanele privatede libertate pot primi anual trei pachete, în condiţiile şi cantităţile prevăzute de lege, cu ocazia Zilei naţionale sau a altor sărbători religioase importante ale religiei sau cultului căruia îi aparţin şi cu ocazia zilei de naştere.

„Deţinuţii pot primi, cu titlu de recompensă, pachete în condiţiile şi cantităţile prevăzute de lege. Persoanele private de libertate pot primi numai medicamente sub formă de comprimate sau drajeuri, în flacoane sigilate sau în cutii cu blistere ori folii. Primirea de medicamente sub formă de capsule, fiole, pulberi, prafuri sau unguente este interzisă”, a punctat subcomisarul Gabriel Ţica.

Noua prevedere legală va fi afişată şi la Sectorul Vizite din cadrul Penitenciarului Oradea, din str. Aurel Lazăr.

Alexandra Borz6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor