Regulamentul desemnarii “cetatenilor de onoare”

Consiliul Local a aprobat regulamentul pentru acordarea titlului de „Cetãtean de onoare al municipiului Oradea”. Documentul prevede cã initiativa pentru acordarea titlului poate veni din partea primarului, a consilierilor locali, a unor persoane juridice sau persoane fizice.

În cazul acestora din urmã, propunerea trebuie sustinutã de 1.000 de cetãteni cu drepturi electorale, pe baza unui tabel semnat. Nu oricine poate deveni cetãtean de onoare, au decis alesii. Titlul nu poate fi acordat criminalilor condamnati, alienatilor si debililor mintali. Pot fi propuse pentru titlu personalitãtile cu recunoastere nationalã sau universalã care si-au pus amprenta asupra dezvoltãrii Oradiei sau care au fãcut cunoscut numele Oradiei în tarã si în lume, persoane care au salvat vietile concetãtenilor sau au preîntâmpinat producerea de evenimente deosebit de grave în Oradea etc.

Detinãtorii titlului dobândesc o serie de drepturi speciale: de a lua cuvântul în sedintele Consiliului Local, de a participa gratuit la toate manifestãrile desfãsurate sub patronajul administratiei locale, de a cãlãtori gratuit pe mijloacele de transport în comun, de a li se asigura, cu prioritate, spatiu locativ, de a li se asigura, cu prioritate, mijloace de subzistentã.

Pengo Zoltan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !