Regulamentul scolilor, perfectibil si discutabil

Municipalitatea si directoratele scolilor pregatesc punerea în practica a Regulamentului de acces si de paza a unitatilor de învatamânt din Oradea. Toate unitatile din oras trebuie sa introduca legitimatii de acces, un registru pentru notarea tuturor musafirilor straini precum si orarul activitatilor din unitate, afisat la intrare.

Regulamentul a primit votul consilierilor locali si va fi pus în practica dupa ce trece de controlul de legalitate al Prefecturii, în acest caz o formalitate. Setul de reguli prevede si amenzi pentru nerespectarea prevederilor sale, amenzi care ar putea fi aplicate conducerii scolilor. Neafisarea orarului la vedere sau nerespectarea acestuia precum si necomunicarea modificarilor la Primarie, pot costa între 5 si 10 milioane de lei. La fel se penalizeaza si accesul în scoala fara legitimatie, în stare de ebrietate sau aflate în posesia unor arme sau obiecte contondente.

E comun

Destul de complet dar, în mare parte, deja pus în practica. Aceasta este parerea multor directori de scoli despre regulamentul initiat de municipalitate si votat de consilieri. „Si pâna acum am lucrat asa. Apar probleme când ne viziteaza persoane mai simandicoase, care nu doresc neaparat sa se înregistreze, chiar si din rândul parintilor elevilor de la noi”, spune Letitia Bogdan, directoare a Liceului Pedagogic.

Aceasta spune ca o problema reala, pentru care scolile chiar ar avea nevoie de ajutor de la Primarie este suplimentarea numarului de portari. „Avem acum patru portari dar cred ca ne-ar mai trebui cel putin înca atâtia. Pe durata noptii cladirile nu sunt pazite deloc. Am vrea sa dotam cu calculatoare cladirea din strada Rahovei si paza pe perioada noptii ne este chiar necesara, în aceste conditii. Regulamentul este perfectibil, discutabil”, zice directoarea de la Pedagogic.

Aceesi problema a fost semnalata si de directoarea Liceului Lucian Blaga. „Regulamentul este mai mult decât comun pentru noi. Nu aduce nici o prevedere pe care noi sa nu o fi pus deja în practica. Singura problema reala, pentru care am fi avut nevoie de ajutor, este paza. Ne-ar trebui cel putin înca un portar, dar nu se poate pentru ca aceste posturi ne sunt blocate de Primarie. Nu ar strica sa avem si un gard mai solid”, solicita Carmen Nita, directoarea de la Liceul Blaga.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !