Regularizarea impozitului pe venit

Smaranda Scridon, directorul executiv al DGFP Bihor
Smaranda Scridon, directorul executiv al DGFP Bihor
30 septembrie 2006 este data pânã la care Directia Generalã a Finantelor Publice (DGFP) Bihor va emite contribuabililor, prin postã, deciziile de impunere anualã.

„Diferentele de impozit de platã se vor plãti în termen de 60 de zile de la data comunicãrii deciziei de impunere, perioadã pentru care nu se calculeazã si nu se datoreazã majorãri de întârziere”, a declarat Smaranda Scridon, directorul executiv al DGFP Bihor.

Deciziile de impunere cu diferente de impozit „zero” (cei care nu au nici de dat nici de primit bani) nu vor fi transmise prin postã ci vor fi afisate pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscalã (ANAF).

De restituit

„În ceea ce priveste diferentele de impozit de restituit (diferente stabilite în minus) rezultate din deciziile de impunere anualã sau dupã compensare se restituie cu prioritate, prin virament bancar în cont de card de debit”, a precizat directorul Finantelor bihorene.

În cazul în care din decizia de impunere anualã rezultã diferente de impozit de restituit de la bugetul de stat, dupã compensarea din oficiu a obligatiilor bugetare pânã la nivelul sumei de restituit, restituirea se efectuaezã în termen de 60 de zile de la data comunicãrii deciziei de impunere anualã astfe: Diferentele de restituit mai mici de 5 lei rãmân în evidenta fiscalã spre a fi compensate cu datorii viitoare.

„Aceste sume se restituie în numerar numai la solicitarea contribuabilului sau atunci când, cumulat, suma de restituit depãseste limita mentionatã”, a explicat Smaranda Scridon. Diferentele de impozit de restituit cuprinse între 5 lei si 150 de lei se restituie prin mandat postal, la domiciliul contribuabilului.

Diferentele de restituit mai mari de 150 de lei inclusiv, se restituie în numerar sau prin virament în contul bancar comunicat de contribuabili. „Restituirea în numerar se face de cãtre unitãtile de trezorerie la data comunicatã prin înstiintarea de restituire, conform programãrii”, a mentionat directorul DGFP Bihor.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !