Regularizarea impozitului pe venit

Regularizarea impozitului pe venit
ORADEA - Luna septembrie vine cu bani de primit sau de dat pentru persoanele fizice. Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor stabileşte şi regularizează impozitul pe venitul anual cu plăţile anticipate efectuate de contribuabilii persoane fizice în cursul anului 2007.

„Regularizarea se face pe baza deciziilor de impunere anuală emisa până la data de 30 septembrie 2008”, ne-a informat Marius Fandly, director executiv adjunct la DGFP Bihor.

Diferenţe de plată

Prin procesarea „Declaraţiilor – D200” vor rezulta diferenţe de impozit de plată, diferenţe de impozit „zero” sau diferenţe de impozit de restituit. „Diferenţele de impozit de plată conform deciziilor de impunere anuală se plătesc în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere, perioadă pentru care nu se calculează şi nu se datorează majorări de întârziere”, a precizat Fandly.

Deciziile de impunere anuală cu diferenţe „zero”, pentru cedarea în folosinţă a bunurilor nu se transmit prin poştă, ci se comunică prin publicarea acestora prin afişare pe pagina de internet a ANAF.

Diferenţele de impozit de restituit, rezultate din deciziile de impunere anuală sau după compensare se restituie cu prioritate prin virament bancar (inclusiv card).

„În cazul în care din decizia de impunere anuală rezultă diferenţe de impozit de restituit de la bugetul de stat, după compensarea din oficiu a obligaţiilor bugetare restante până la nivelul sumei de restituit, se efectuează restituirea în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere anuală”, a declarat Marius Fandly.

Diferenţele de restituit mai mici de 5 lei rămân în evidenţa fiscală spre a fi compensate cu datorii viitoare. Aceste sume se restituie numai la solicitarea contribuabilului, sau atunci când, cumulat, suma de restituit depăşeşte limita menţionată.

Diferenţele de impozit de restituit cuprinse între 5 şi 150 de lei se restituie prin mandat poştal, la domiciliul contribuabilului. Diferenţele de restituit mai mari de 150 de lei inclusiv, se restituie în numerar de către unităţile de trezorerie la data comunicată conform programării.
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !