Regularizarea impozitului

Până la data de 15 septembrie 2009, contribuabilii – persoane fizice, care obţinut alte venituri pe lângă cel de bază vor afla dacă mai au bani de dat sau de primit de la Fisc.

„Stabilirea şi regularizarea impozitului pe venitul anual cu plăţile anticipate efectuate de către contribubilii persoane fizice în cursul anului 2008 se efectuează de organul fiscal competent, pe baza deciziilor de impunere anuală emise până la data de 15 septembrie 2009”, ne-a informat Romeo Roşca, directorul coordonator adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Prin procesarea „Declaraţiilor privind veniturile realizate – D200” depuse pentru veniturile anului 2008 vor rezulta: diferenţe de impozit de plată, diferenţe de impozit „zero” sau diferenţe de impozit de restituit.

Plata

„Diferenţele de impozit de plată conform deciziilor de impunere anuală se plătesc în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere, perioadă pentru care nu se calculează şi nu se datorează majorări de întârziere potrivit reglementărilor în materie privind creanţele bugetare”, a precizat directorul coordonator adjunct al Finanţelor bihorene.
Deciziile de impunere anuală cu diferenţe de impozit „zero” pentru veniturile realizate din cedarea folosinţei bunurilor nu se transmit prin poştă contribuabililor ci se comunică acestor prin publicitate, prin afişare pe pagina de internet a ANAF.

 

Diferenţele de impozit de restituit (diferenţe stabilite în minus) rezultate din deciziile de impunere anuală sau după compensare, se restituie cu prioritate, prin virament în contul bancar al persoanelor respective.

„Diferenţele de impozit de restituit, mai mici de 5 lei înscrise în decizia de impunere anuală sau rămase după compensarea cu eventualele debite neachitate, după caz, rămân în evidenţa fiscală spre a fi compensate cu datorii viitoare. Aceste sume se restituie în numerar numai la solicitarea contribuabilului”, spune Romeo Roşca.

Diferenţele de impozit de restituit cuprinse între 5 lei şi 150 de lei se restituie prin mandat poştal, iar cele mai mari de 150 de lei inclusiv, se restituie în numerar la unităţile de trezorerie la data comunicată contribuabililor conform programării.

La DGFP Bihor au fost depuse 22.529 declaraţii de venit pe 2008, acestea fiind procesate în proporţie de 99,48%.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !