Reguli noi la depunerea de proiecte

Florian Vesa
Florian Vesa
Claritate mai mare pentru procedurile de achiziţie în cadrul proiectelor FADR.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a modificat o serie de aspecte din procedura pentru desfăşurarea achiziţiilor private din cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007 – 2013. Modificarile au intrat deja în vigoare, fiind aplicate cu începere din data de 11 ianuarie 2010.

Conform acestor modificări, beneficiarii privaţi care vor semna un contract de finanţare cu APDRP vor fi obligaţi ca pentru licitaţiile pe care urmează să le organizeze să solicite ofertanţilor care participă la licitaţie minim trei oferte conforme. Această procedură se aplică doar contractelor cu valoare mai mare de 50.000 de euro”, a precizat Florian Vesa, directorul coordonator adjunct al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Modificări

Concomitent, pentru anumiţi beneficiari ai Măsurii 121, aflaţi pe o listă aprobată de APDRP, în momentul primei depuneri a dosarelor de achiziţii pentru avizare, aceştia vor trebui să prezinte acordul de mediu şi documentul legal de autorizare a persoanelor fizice.

Achiziţiile pentru serviciile de elaborare a proiectelor tehnice, întocmirea studiilor de fezabilitate şi consultanţă elaborate înainte de semnarea contractelor de finanţare rămân valabile, urmând ca toate celelalte achiziţii efectuate după contractare să fie efectuate conform noilor proceduri.

Lista specială cu beneficiarii privaţi cu proiecte contractate fără acord de mediu şi fără documentul legal de autorizare pentru persoanele fizice, precum şi noile proceduri de achiziţii sunt disponibile pe pagina web a APDRP.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !