Reguli noi pentru amenzile sanitare

Reguli noi pentru amenzile sanitare
Din 11 septembrie se aplică noi reguli la stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de sănătate publică.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pîrcioagă informează că din această săptămâna a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de sănătate publică.

Noul act normativ stipulează că personalul împuternicit de Ministerul Sănătăţii (şi/sau ministerele cu reţea sanitară proprie) va constata de acum şi va sancţiona contravenţiile la normele de sănătate publică în mai toate domeniile: la unităţile cu risc pentru sănătatea populaţiei, la mediul de viaţă şi muncă, la aprovizionarea cu apă a populaţiei, la colectarea şi îndepărtarea reziduurilor, la unităţile de folosinţă publică, la sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim-ajutor calificat, la combaterea bolilor transmisibile şi normele de igienă din unităţile sanitare, la mijloacele de transport în comun şi zonele de infrastructură aferente activităţilor de transport, la producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor, la protecţia faţă de radiaţii nucleare, la condiţiile şi procesele de muncă, la organizarea şi funcţionarea instituţiilor pentru protecţia, educarea, instruirea, recreerea şi odihna copiilor şi tinerilor, la infestarea cu insecte vectoare şi rozătoare, la regimul produselor biocide.

Şi la Urgenţe

Dr. Pîrcioagă spune că actul normativ prevede, în premieră pentru legislaţia românească “posibilitatea sancţionării neîndeplinirii atribuţiilor legate de gestionarea cazurilor de către personalul din cadrul Unităţilor şi Compartimentelor de Primire Urgenţe, serviciile de ambulanţă (publice şi private) etc”.

Îi pune în gardă

Imediat după apariţia noului act normativ, spune dr. Pîrcioagă, DSP a început să transmită tuturor unităţilor economico-sociale (din sistemul spitalicesc, sistemul de învăţământ, agenţi economici) informaţiile privind acest act normativ şi obligativitatea lor de a respecta condiţiile igienico-sanitare şi condiţiile de lucru prevăzute de normele în vigoare.

În speranţa că factorii direct vizaţi vor lua măsuri de prevenire a incidentelor ce pot fi sancţionate, inspectorii sanitari anunţă că la D.S.P. Bihor se oferă consultanţă de specialitate privind normele de sănătate publică şi condiţiilor igienico-sanitare specifice tuturor unităţilor, în funcţie de domeniul de activitate. “D.S.P. Bihor informează continuu, la solicitare, toate persoanele interesate, dar în cazul constatării de contravenţii vor fi aplicate sancţiunile prevăzute în Hotărârea Guvernului României nr. 857/2011”, atenţionează şeful DSP. Date despre noile reguli la amenzile sanitare pot fi consultate în Monitorul Oficial al României (www.monitoruloficial.ro) sau pe situl D.S.P. Bihor, la adresa http://www.aspbihor.ro/Legislatie%20privind%20sanatatea/H.G.%20857%2024.08.2011.pdf . 

O.S.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !