Reguli noi pentru mansardare

7Comentarii
Reguli noi pentru mansardare
ARAD – E nevoie de acordul celor de la ultimul etaj şi aprobarea a două treimi din membrii asociaţiei.

Supraetajarea şi mansardarea imobilelor va fi realizată cu aprobarea a două treimi dintre membrii asociaţiei de proprietari şi cu acordul tuturor proprietarilor apartamentelor de la ultimul etaj, potrivit unui proiect al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor  pentru modificarea legii asociaţiilor de proprietari.

Modificarea legislativă este necesară pentru a permite realizarea de lucrări de reabilitare şi mansardare a blocurilor de locuinţe şi reglementează decizia de iniţiere a lucrărilor, precum şi înstrăinarea cotei părţi indivize aferentă proprietăţilor individuale din terasa blocului.

Întrucât realizarea mansardării nu se face de către asociaţia de proprietari, iar spaţiile de locuit construite astfel nu devin proprietate a asociaţiei, modificarea legislaţiei permite reglementarea situaţiei proprietăţii terasei pe care se va construi mansarda şi care, potrivit statutului asociaţiei de proprietari, revine tuturor proprietarilor de locuinţe din bloc, în cote părţi indivize.

Legea 230/2007 stabileşte şi faptul că proprietarii sunt obligaţi să ia măsuri pentru consolidarea sau modernizarea clădirii, pentru reabilitarea termică şi eficienţa energetică, iar pentru clădirile afectate de seisme, aceştia trebuie să ia măsuri urgente pentru consolidare, cu sprijinul autorităţilor competente.

De asemenea, prin programul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe şi condominii, în conformitate cu prevederile OUG 187/2005, Guvernul pune la dispoziţie resurse financiare importante pentru investiţii în reabilitarea termică şi asigurarea eficienţei energetice a acestor imobile, finanţarea cheltuielilor fiind asigurate în proporţie de 34 la sută de la bugetul de stat, 33 la sută de la bugetele locale şi 33 la sută din fondul de reparaţii al asociaţiilor de proprietari.

Proiectul legislativ se află în dezbatere publică, pe site-ul MDLPL, până în 14 august.

D.D.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor