Reguli pentru a ramane sanatosi

Alimente proaspete
Alimente proaspete
Produse alimentare cumpărate numai din spaţii înregistrate sanitar veterinar.

Medicii sanitari veterinari recomandă populaţiei ca în perioadele cu temperaturi ridicate să acorde o mai mare atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.

„În sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi implicit al apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi de aceea este bine ca cetăţenii să respecte câteva măsuri simple, dar foarte eficiente”, a precizat Sorin Hodişan, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor.

Recomandări

Medicii sanitari veterinari recomandă să se cumpere produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sanitar veterinar pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură.

O dată cumpărate, produsele trebuie să fie ţinute o perioadă cât mai scurtă la temperatura camerei.

Alimentele care urmează a fi depozitate în frigider, să fie ambalate separat şi menţinute în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile şi pentru perioda indicate pe ambalaj. Alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru fi preparate sau consumate ulterior. „Îndepărtaţi alimentele alterate, sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente”, spune directorul DSVSA Bihor.Spălaţi bine fructele şi legumele înainte de a le depozita în frigider şi înainte de a le consuma.

În această perioadă inspectorii sanitari veterinari vor efectua mai multe controale la agenţii economici. Organele de control vor verifica decă operatorii economici asigurarea condiţiilor de manipulare, depozitare şi transport a produselor de origine animală în toate unităţile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, vor verifica şi dacă se respectă interzicerea sacrificării animalelor în alte locuri decât abatoarele autorizate, cât şi al celor neînsoţite de documente sanitare veterinare, interzicerea transportului produselor alimentare în cazul neasigurării temperaturilor adecvate pentru menţinerea lanţului frigorific, interzicerea comercializării şi punerii în consum a cărnurilor care nu au fost inspectate, ştampilate şi certificate sanitar veterinar.

S.Al.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !