Regulile pentru subvenția pe pășune, schimbate

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
Regulile pentru subvenția pe pășune, schimbate
Printr-un proiect de act normativ se stabilește cine va încasa subvențiile consistente pentru aceste suprafețe.

Proiectul de act normativ operează modificări în Ordonanța 3/2015, care aprobă toate schemele de plată din agricultură pentru perioada 2015-2020. Una dintre regulile schimbate vizează subvențiile pentru pășuni.

Astfel, beneficiarii subvențiilor pentru pășuni sunt: forma asociativă de proprietate, pe baza adeverinţei emise de primăria pe raza căreia se află terenurile agricole aparţinând formei asociative şi a unui tabel centralizator care cuprinde acordul fiecărui membru deţinător de animale privind depunerea cererii unice de plată de către forma asociativă, datele de identificare, codul de identificare al exploataţiei zootehnice din Registrul naţional al exploataţiilor şi numărul de animale deţinute de fiecare membru, precum şi suprafaţa utilizată de forma asociativă prin cosit sau păşunat, la care se anexează hotărârea adunării generale a asociaţilor privind utilizarea fondurilor.

Pot beneficia de subvenţii pentru păşuni şi membrii formei asociative de proprietate care asigură încărcătura cu animale pentru suprafaţa deţinută în proprietate. Dovada utilizării acestor suprafeţe de pajişti de către fiecare membru al formei asociative de proprietate o constituie copia adeverinței emise de primăria pe raza căreia se află terenurile agricole şi centralizatorul care cuprinde acordul, datele de identificare, codul de identificare al exploataţiei zootehnice din Registrul naţional al exploataţiilor, numărul de animale deţinute de fiecare membru, precum şi suprafeţele repartizate membrilor de către forma asociativă şi hotărârea adunării generale a asociaţilor privind utilizarea fondurilor. Proiectul de act normativ poate fi consultat pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !