Reîntâlnire cu Florin Piersic

1Comentariu
Reîntâlnire cu Florin Piersic
ORADEA – Prezenţa lui Florin Piersic în distribuţia spectacolului „Logodnicele aterizează la Paris” de Marc Camoletti a atras ca un magnet, joi seara, publicul orădean amator de piese cu tentă bulevardieră spre sala mare a Teatrului de Stat din Oradea.

Aşteptările amatorilor genului, care au umplut sala, nu au fost înşelate, actorii Naţionalului din Cluj-Napoca – în frunte cu maestrul Piersic, care este şi regizorul spectacolului – oferind o comedie spumoasă, pe parcursul căreia comicul de situaţie s-a împletit cu umorul textului, actorii recurgând destul de des şi la improvizaţii.

Chiar dacă nu are valenţele unui spectacol care să rămână întipărit în memorie ca unul de referinţă, nici replici memorabile sau alte calităţi care să îl scoată din plutonul comediilor uşurele, „Logodnicele…” a oferit două ceasuri de bună dispoziţie, înainte de intrarea în weekend, unui public avid de poante cu tentă sexistă.

Revine în două săptămâni
Pe scurt, septuagenarul Florin Piersic, care demonstrează că încă îl atrag rolurile de „crai”, interpretează un playboy parizian tomnatic, Bernard, care îşi programează cele trei iubite stewardese în funcţie de orarele de zbor ale companiilor lor. Până la un punct el reuşeşte performanţa de a avea trei logodnice, fără ca vreuna dintre ele să ştie de existenţa celorlalte rivale.

Toate acestea înainte de producerea inevitabilului: o furtună opreşte decolarea avioanelor, aşa că amorezul se trezeşte cu toate trei iubitele acasă. De mare ajutor în găsirea unei căi de scăpare se dovedeşte amicul său din copilărie, Robert, care pe lângă faptul că îl salvează din situaţii-limită, se întâmplă să mai şi deturneze afecţiunea logodnicelor către propria persoană.
Finalul de spectacol găseşte un public obosit de atâtea eforturi ale protagoniştilor de a masca adulterul în lanţ, dar mulţumit de deznodământ, care este unul – aţi ghicit! – fericit.
Încântat de reacţia publicului, Florin Piersic a mai zăbovit după spectacol un sfert de ceas pe scenă după, pentru a-şi saluta cunoştiinţele din perioada în care, cităm, „stăteam pe Leontin Sălăjan şi împingeam vagoane la Seleşoaica (Anna Szeles, a doua soţie a Mărgelatului)” şi a promis că va reveni, pe 24 martie, cu un recital.

Valentin Buda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor