Reînvie tradiţia genului liric

1Comentariu
Reînvie tradiţia genului liric
Asociaţia Varadinum Opera Center (VOC), în parteneriat cu Teatrul şi Filarmonica de Stat din Oradea va organiza în zilele de 8 şi 9 ianuarie 2009, de la ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, spectacolul de operă „La Boheme” de Giacomo Puccini. Video   Forum

Spectacolul, dirijat de maestrul Ioan Adrian Morar, este realizat în regia Inei Hudea, profesor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Scenografia va fi asigurată de artistul plastic Maihai Vălu. Distribuţia va fi una de excepţie cu artişti de valoare din ţară. Artiştii au ales să celebreze astfel 150 de ani de la naşterea compozitorului Puccini.

 

Diversitate

 

VOC este o organizaţie, proaspăt înfiinţată, care şi-a propus să diversifice şi să îmbogăţească viaţa culturală şi muzicală a Municipiului Oradea. „Vom face microstagiuni de operă pentru orădeni. Nu e prima noastră experienţă de acest gen. Ceea ce ne dorim este să diversificăm repertoriul muzical al Oradiei şi să reînviem tradiţia genului liric. În contextul în care publicul orădean este deschis la astfel de spectacole, merită să le dăruim aceste lucrări ”, ne-a declarat Florin Estefan, preşedintele VOC.

Iniţiatorii acestui spectacol de operă ne-au spus că, iniţial, şi-au propus să organizeze proiectul liric în luna decembrie, dat fiind faptul că acţiunea din La Boheme se petrece iarna (primele două acte surprinzând chiar atmosfera dinaintea Crăciunului), dar din motive obiective spectacolul a fost amânat cu două săptămâni.

 

Fiat Lux

 

Majoritatea artiştilor sunt tineri. „Suntem tineri şi ne regăsim în personajele din La Boheme. În cadrul VOC, dorim de altfel să oferim ocazia tinerilor artişti lirici de a evolua pe scenă şi a se face cunoscuţi publicului”, a mai subliniat Estefan. În acest proiect au fost implicaţi şi copiii de la Corul de Cameră „Fiat Lux”, dirijat de Antonia Nica.

Teatru de Stat va oferi decorurile, o parte din costume şi personalul tehnic, iar Filarmonica de Stat, orchestra şi corul. Preţul unui bilet va fi de 15 lei. Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Teatrului de Stat. Pentru spectacolul din 9 ianuarie sunt valabile şi abonamentele de la Filarmonică.

 

Crina Dobocan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor