Relaţii de afaceri cu italieni

ORADEA – Federaţia Patronilor Bihor organizeazã un nou forum de cooperare economicã. Patronii bihoreni vor sã înveţe din experienţa italienilor în a atrage şi a fructifica fondurile europene.

Pentru a atinge acest obiectiv, Federaţia Patronilor Bihor (FPB) organizeazã Conferinţa de Cooperare Economicã România – Italia 2006, cu titlul „Experienţa italianã în absorbţia fondurilor europene”.

Evenimentul se va desfãşura la Oradea, în zilele de 16 şi 17 noiembrie. Întreprinzãtorii care doresc sã participe la conferinţã mai au trei zile la dispoziţie, pentru a se înscrie, contactând FPB. Termenul limitã este 5 noiembrie. Taxa de participare, pentru o persoanã, este de 200 de euro, plus 19% TVA. 

„În organizarea evenimentului beneficiem de sprijinul BTL Design şi Unimpresa România, al Consiliului Judeţean Bihor şi al Primãriei Oradea”, a spus Claudia Ignat, director Departament Relaţii Publice FPB. Organizatorii sunt asistaţi şi de Uniunea Naţionalã a Patronatului Român.

Afaceri bilaterale

Dincolo de informaţiile directe pe care participanţii români le vor primi de la afaceriştii italieni, cu privire la cele mai bune metode de utilizare a fondurilor post – aderare, este importantã de menţionat posibilitatea dezvoltãrii unor parteneriate de afaceri.

„Participanţii vor stabili noi contacte de afaceri şi vor analiza oportunitãţile de atragere a fondurilor europene, în domenii precum agricultura, protecţia mediului, construcţiile, serviciile şi industria”, a anticipat Ioan Lucian, preşedintele FPB. ªi-au confirmat deja participarea companii din mai multe regiuni şi domenii de activitate din Italia.

„În a doua zi a evenimentului se vor organiza ateliere de lucru, pe domenii de interes, pentru a facilita comunicarea şi interacţionarea firmelor”, a spus Claudia Ignat. 

Participare

În ceea ce priveşte prima zi a conferinţei, aceasta se va desfãşura în Sala Mare a Primãriei Oradea, în cuvântul de deschidere urmând sã se facã referire la relaţiile economice româno – italiene, ca vector important de creştere economicã regionalã.

Printre conferenţiarii invitaţi se numãrã Marco Tempestini, preşedinte Unimpresa România, Daniele Mancini, Ambasadorul Italiei în România, Codruţ ªereş – Ministrul Economiei şi Comerţului, Gheorghe Flutur, Ministrul Agriculturii, etc.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase