Remarcat de rectorul Negruţiu

1Comentariu
Remarcat de rectorul Negruţiu
ORADEA – Cătălin Lăzurcă, suceveanul care uimeşte cu vocea sa Irlanda, a fost remarcat de rectorul Universităţii Emanuel din Oradea, profesorul universitar Paul Negruţ, încă în perioada în care era elev.

I-a influenţat destinul

„L-am remarcat pe Cătălin în 1998-1999 când era licean la Suceava şi cânta în corul Bisericii Baptiste. Corul Bisericii Baptiste din Oradea a organizat acolo un eveniment şi aveam nevoie de un tenor. Ne-a fost recomandat Cătălin. Am fost deosebit de impresionat de calităţile vocale. L-am întrebat ce planuri are. Se pregătea să plece să lucreze la fratele să la Londra. Am insistat ca în loc să plece în străinătate să opteze să-şi continue studii la Emanuel”, povesteşte rectorul Paul Negruţ. Rectorul orădean spune că tânărul tenor a acceptat oferta şi a intrat într-un modul de pregătire pentru a fi admis la secţia de Pedagogie muzicală condusă de maestrul Nicolae Bica, clasa de canto, a profesorului Ghoerghe Roşu. În timpul studenţiei a înfiinţat cvartetul de canto El roi care s-a bucurat de succes atât în ţară, cât şi în străinătate. „A avut concerte atât cu Corul mixt de cameră al Bisericii Emanuel unde a fost premiat la Concursul internaţional de la Viena „Muzică şi Tinereţe”, desfăşurat sub patronajul UNESCO, cât şi la Sankt Petesburg. A fost şi solist-tenor în Recviem la Biserica Neagră”, spune rectorul. La finalizarea studiilor a primit o bursă de studiiîn SUA însă a renunţat la ea pentru că îşi dorea o casă. „Tocmai se născuse fetiţa şi a spus că-şi doreşte o bază minimă pentru a-şi întreţine familia”, a adăugat profesorul Paul Negruţ. Aşa a ajuns la Dublin unde ar putea începe o nouă filă din cartea poveşti lui Cătălin.

 

Veronica Bursasiu


Absolvent de Emanuel, stea în Irlanda1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor