Renovarea Teatrului, finalizată în august

2Comentarii
ORADEA – Sunt şanse bune ca până la ediţia din acest an a Săptămânii Teatrului Scurt, ce se va desfăşura în toamnă, Teatrul de Stat să se primenească complet în exterior. Renovarea edificiului va fi finalizată în cursul lunii august, promite directorul Lucian Silaghi.

La ora actuală, executantul, firma sătmăreană Euras, lucrează la faţadele laterale ale clădirii. Investiţia, în valoare de 600.000 lei, include şi schimbarea ferestrelor şi a uşilor de la intrarea principală, respectiv realizarea iluminatului arhitectural. Acesta din urmă va cuprinde corpuri de iluminat de diverse intensităţi şi nuanţe, amplasate în apropierea elementelor arhitecturale care trebuie puse în valoare. „Sunt patru argumente pentru ca lucrarea să fie bună. Proiectul a fost elaborat de un arhitect reputat, Paffka Ernest, lucrăm cu o firmă competentă, care foloseşte materiale de calitate, iar finanţarea este asigurată, graţie Consiliului Judeţean”, ne-a declarat Lucian Silaghi.

Pentru anul în curs, conducerea instituţiei şi-a mai propus refacerea cabinelor actorilor. „Avem promisiuni de la Consiliul Judeţean că la proxima rectificare de judeţ vom primi fonduri destinate acestui scop”, spune directorul. Lucrarea este stringentă, având în vedere că la cabinele actorilor nu s-au mai făcut reparaţii majore de aproape 40 de ani.

Lucrările de interior vor fi continuate probabil anul viitor, proiectul de restaurare a sălii de spectacole, a foaierului de la loje şi a caselor scărilor urmând să fie realizat de Paffka Ernest.

Pengo Zoltan2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor