Renunţă la serviciile CAS ?

3Comentarii
Renunţă la serviciile CAS ?
Deva – Circa 1000 de medici, cât are judeţul Hunedoara, ar putea să nu mai semneze contractul-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Recomandarea este făcută de însuşi preşedintele Colegiului Medicilor din România, Mircea Cinteză, care spune că documentul, aşa cum este el redactat în acest moment, promovează birocraţia.

Motivul este însă unul mult mai profund şi vizează faptul că nu există nicăieri stipulate creşteri salariale în condiţiile în care munca medicilor a crescut.

„În această situaţie sunt aproximativ 1000 de medici în judeţul Hunedoara. Este vorba de medici de familie şi specialişti din ambulatoriu”, declară dr. Mircea Artean, preşedintele Colegiului Medicilor Hunedoara.

Dacă acel contract-cadru persistă în actuala formă, atunci situaţia din sistemul sanitar va continua să meargă foarte prost, nu numai în laborator, dar şi în spitale, unde există aparatură veche, nu există service pentru repararea acestora şi din acest motiv este pusă în pericol securitatea bolnavilor, susţin medicii hunedoreni.

„Noul act normativ nu prevede majorarea veniturilor medicilor de familie şi a celor din ambulatoriul de specialitate deşi în celelalte sectoare au fost înregistrate creşteri între 20 şi 40%. Din cauza salariilor mici, foarte mulţi medici sunt tentaţi să plece în străinătate, la salarii mai mari. Ceea ce se spune în noul contract-cadru este neconvenabil pentru că valoarea punctului de consultaţii pe persoană nu va creşte, nu vor creşte salariile, iar activitatea medicilor a crescut exponenţial”, declară dr. Mircea Artean, preşedintele Colegiului Medicilor Hunedoara.

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara spun că nemulţumirile medicilor n-au o bază reală. „Punctajul medicilor a crescut de la an la an. Pentru 2007 n-a apărut încă contractul-cadru, deci nu ne putem pronunţa pentru ceva ce nu există încă. Salariul medicilor va creşte, este clar, însă nu se ştie cu cât. Deocamdată ei trebuie să treacă de evaluare alături de toţi furnizorii de servicii medicale din ţară. Aceasta se va întâmpla în ianuarie 2007. Abia după aceea vor şti mai multe despre ce le va aduce viitorul”, declară Ovidiu Bîndea, purtător de cuvânt al CJAS Hunedoara.

Ina Jurcone3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor