Renunta la termoenergetica

De Crina Dobocan
Renunta la termoenergetica
Pentru că nu mai este la căutare, Universitatea va renunţa la specializarea termoenergetică.

Datorită lipsei de solicitări din partea absolvenţilor de liceu, Universitatea din Oradea renunţă la încă o specializare. Este vorba de un program de la Facultatea de Inginerie Energetică – termoenergetică.

„Nu mai avem cerere la acest program de cinci ani şi am hotărît să renunţăm la această specializare. Vom transmite Ministerului Educaţiei situaţia. Cererea este mai mare la alte programe similare la Facultatea de Energetică. Erau vreo patru specializări la această facultate în domeniul energetic. Există cerere mai mare la Energetică industrială sau la Ingineria sistemelor electroenergetice sau ingineria Sistemelor Regenerabile, un program nou. Absolvenţii de liceu optează pentru aceste programe. La cinci ani se face un raport de evaluare şi se cheamă comisia ARACIS. Se plăteşte undeva la 250 de milioane de lei. Iar să facem numai un raport şi să nu avem studenţi, nu e cazul”, a explicat rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău.

 Lipsă de cerere

De-a lungul timpului, Universitatea din Oradea s-a mai văzut nevoită să renunţe şi la alte specializări, din cauză că acestea nu mai erau căutate de absolvenţi.

„La specializarea Mecanică fină am renunţat acum doi ani. Din anul ‘90 până în ‘98 aveam o cerere la Mecanică fină de 3-4 studenţi pe un loc. Dar dacă nu-şi doreşte nimeni să mai studieze asta, ne acomodăm cu situaţia. Sunt însă alte specializări noi căutate de liceeni, cum ar fi Mecatronica. O altă specializare care nu mai este căutată de cinci ani este Filosofia. Sunt evoluţii fireşti în ceea ce priveşte învăţământul superior la nivel naţional, iar noi ne adaptăm”, a conchis Bungău.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !