Replici pentru tramvaie

Municipalitatea se declara îngrijorata fata de implicarea prefectului Ilie Bolojan în procesul pentru anularea achizitiei a 23 de tramvaie din Berlin, cu 1,5 milioane euro.

Primaria Oradea a luat nota de prezenta activa a d-lui prefect Ilie Bolojan la sedinta de judecata a Tribunalului Bihor”, se arata în comunicatul trimis de seful Serviciului de Comunicare si Mass Media, Sorin Borza. „Prezenta pledanta a unui prefect la sedintele de judecata constituie o premiera procedurala (…), dar avem convingerea ca acest act fara precedent nu trebuie sa contribuie la alterarea independentei actului de justitie”, se mai arata în comunicat.

Contactat telefonic, prefectul a subliniat ca nu e nimic ilegal în a reprezenta el însusi în instanta institutia pe care o conduce. „Eu reprezint Prefectura, ceilalti juristi o reprezinta doar cu delegatie. A fost o sedinta publica, în care m-am comportat normal. Am facut precizari tehnice”, a sunat pozitia lui Bolojan, precizând ca actiunea sa nu are nici o legatura cu vreo presiune exercitata asupra Justitiei.

Cristina Ghilea

Taguri: