RER Vest – contract prelungit cu doi ani

De Cristina Ghilea
3Comentarii
RER Vest – contract prelungit cu doi ani
Primăria a prelungit contractul operatorului pentru că se teme că nu va atribui în timp util licitația pentru salubrizare aflată, acum, în derulate, cu doi ofertanți.

Licitația pentru atribuirea contractului de deszăpezire și salubrizare menajeră și stradală e în adjudecare dar Primăria prelungește mandatul RER Vest, cu clauză suspensivă, însă.

Consilierii locali au avut de votat, la finele săptămânii trecute, un act adițional la contractul de delegare a gestiunii acestui serviciu public cu RER VEST pentru prelungirea perioadei cu maxim 2 ani, de la 23 ianuarie 2020 până la 23 ianuarie 2022.
În proiectul de hotărâre se arată că prelungirea va înceta de drept în cazul în care licitația aflată în derulare va ajunge la un câștigător înaintea termenului de doi ani.

Executivul justifică asta prin faptul că „este în interesul general al autorităților publice locale și a cetățenilor, ca în Oradea să nu se ajungă ca în perioada de iarnă, imediat după 22 ianuarie 2020 să nu existe un operator care să asigure activitățile specifice acestei perioade: curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținetra în funcțiuni a acestora pe timp de polei sau îngheț”. De asemenea, insistă că sunt de evitat sincopele în salubrizarea menajeră sau stradală.

„S-ar putea, chiar dacă noi estimăm că în decembrie vom termina procedurile de licitație, să avem o serie de contenstații care să amâne intrarea în vigoare a acestui contract. Am dorit să ne asigurăm, prin această prelungire, că nu ne vom afla în această situație”, a precizat viceprimarul Florin Birta.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor